Something went wrong during the maintenance. Some of the profile icons might be missing. Please re-upload your profile icons if this is the case. Sorry for the inconvenience.

Bias Pedal problem with overdrive pedals



  • Hi everyone.
    I have a big problem with overdrive pedals from bias pedal, there is something wrong with the sound/volume. As soon as i choose a overdrive pedal, either a created or stock one, from bias pedal overdrive categorie, there is nearly no sound at all... distortion pedals for example work just fine. someone else observed something similar? I have this issue in Bias Pedal and and also by using bias pedals overdrive pedals inside of Bias FX.
    anyone knows how to fix this... a lot of my created presets do not work properly anymore because of this.
    Help


  • A2

    Every single thing in the BIAS line, including every element in Bias FX, should have an output level and mix control in my opinion.



  • @soundivad said in Bias Pedal problem with overdrive pedals:

    Hi everyone.
    I have a big problem with overdrive pedals from bias pedal, there is something wrong with the sound/volume. As soon as i choose a overdrive pedal, either a created or stock one, from bias pedal overdrive categorie, there is nearly no sound at all... distortion pedals for example work just fine. someone else observed something similar? I have this issue in Bias Pedal and and also by using bias pedals overdrive pedals inside of Bias FX.
    anyone knows how to fix this... a lot of my created presets do not work properly anymore because of this.
    Help

    My specs.:
    Windows 10 64
    I7 6700k
    16 gb ram
    Msi 290x lightning 4 gb

    Please help me, i am stuck in my production because of this... i don't want to redo all of my guitar sounds... that would be a real bummer...

    I tried to install an older version of bias pedal... but there i have the same problem of no volume on overdrive pedals....
    I don't know where to look to solve this...
    I week back everything was working properly

    Please help



  • @soundivad said in Bias Pedal problem with overdrive pedals:

    @soundivad said in Bias Pedal problem with overdrive pedals:

    Hi everyone.
    I have a big problem with overdrive pedals from bias pedal, there is something wrong with the sound/volume. As soon as i choose a overdrive pedal, either a created or stock one, from bias pedal overdrive categorie, there is nearly no sound at all... distortion pedals for example work just fine. someone else observed something similar? I have this issue in Bias Pedal and and also by using bias pedals overdrive pedals inside of Bias FX.
    anyone knows how to fix this... a lot of my created presets do not work properly anymore because of this.
    Help

    My specs.:
    Windows 10 64
    I7 6700k
    16 gb ram
    Msi 290x lightning 4 gb

    Please help me, i am stuck in my production because of this... i don't want to redo all of my guitar sounds... that would be a real bummer...

    I tried to install an older version of bias pedal... but there i have the same problem of no volume on overdrive pedals....
    I don't know where to look to solve this...
    I week back everything was working properly

    Please help

    I investigated that further during my lunch break...

    I have found out that it is bias fx to blame for the issue....

    as the problem occours with BIAS FX Desktop 1.5.9.2855
    but not with the previous version BIAS FX Desktop 1.5.8.2732

    strange that no one else did observe this...



  • I have a similar issue with FX within Reaper. The volume drops a few db whenever I switch patches, and rendering brings it back up. Maybe its your DAW...



  • @tannhauser said in Bias Pedal problem with overdrive pedals:

    I have a similar issue with FX within Reaper. The volume drops a few db whenever I switch patches, and rendering brings it back up. Maybe its your DAW...

    hi,

    No, it's not my daw as i have the same problem in the stand alone version of bias fx and bias pedal....

    as i said the problem occours when BIAS FX Desktop 1.5.9.2855 is installed, all previous versions work fine...

    as i read in the release note, positive grid updated the dsp engine with this new version, i can only think of some bug in the new dsp version....



  • But see you didn't say Standalone above, so I hadda ask.